Lån uten sikkerhet
Inntil kr 600 000
Beløp
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 10,90%, etabl.-/termingeb. 0 kr gir eff. rente 11,46%. Kostnad: 45 234 kr. Totalkostnad 195 240 kr, kostnad 3 254 kr/måned. Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Oppdatert 2024-10-09
Formålet med lånet ditt
Vil du innfri eksisterende lån (ikke boliglån)?
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Oppgi om du har en eller flere eksisterende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
- Bekreftet informasjon -
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt (skal overholde siste måneds lønnsslipp)
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Brukes bl.a. for å sende lenker til lånedokumenter.
E-post
Kreves, liksom telefonnummer, av våre långivere.
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Kjøp av campingvogn og bobil – her er tipsene!

Her forklarer vi hvordan du tar gode økonomiske valg ved kjøp av campingvogn & bobil | Forstå markedet ✓ Finansieringsmetoder ✓ Tips ✓ Vanlige spørsmål
Lesning 
4 min

Kjøp av campingvogn – tips for en god handel!

Mange nordmenn drømmer om å kjøpe en bobil eller campingvogn, da dette kan være en økonomisk og fleksibel måte å feriere på. Men skal du sikre et godt kjøp, er det viktig å ha kunnskap om både markedet, finansieringsmuligheter og valgene du tar underveis.


Her er våre beste tips!
 

Sett deg inn i markedet for kjøp av bobil eller campingvogn

Noe av det første du bør gjøre om du planlegger kjøp av campingvogn eller bobil, er å gjøre deg kjent med markedet. Ved å kjøpe til riktig tidspunkt, kan du potensielt spare noen tusenlapper.

Mange kjøpte seg hytter og bobiler under koronapandemien. Det er ikke usannsynlig at mange av disse legges ut for salg nå som det meste har blitt dyrere, og mange sliter med trangere økonomi. Er du på jakt etter campingvogn i 2023, kan du derfor potensielt gjøre et godt kjøp.

Husk også på at du kanskje skal selge bobilen eller campingvognen en dag. Av den grunn er det smart å vurdere populære modeller som det er høy etterspørsel etter. Disse vil sannsynligvis bli lettere å selge til en god pris enn mindre ettertraktede modeller.

Det er for øvrig lurt å tenke over når på året man kjøper bobil/campingvogn. Etterspørselen er naturlig nok størst vår og sommer, før sommerferien. Og med økt etterspørsel får man også økte priser. Et tips er derfor å foreta kjøpet høst/vinter!

Økonomiske overveielser når du skal kjøpe campingvogn

Foruten å tenke over markedet for bobiler/campingvogner, er det smart å tenke over visse andre faktorer. Her er de viktigste!

Bør du kjøpe campingvogn i utlandet eller i Norge?

Det å kjøpe bil, campingvogn eller bobil i utlandet kan i mange tilfeller lønne seg takket være lavere avgifter. Mange vurderer å kjøpe campingvogn i Sverige, da dette er praktisk med tanke på avstand. I nabolandet kan du potensielt gjøre et godt kjøp, men vær obs på moms.

Når du importerer en bobil eller andre kjøretøy til Norge fra utlandet, må du deklarere det og betale 25 % av kjøretøyets verdi i mva. til tolletaten. Dette gjelder enten kjøretøyet er brukt eller nytt. Kjøper du i Norge slipper du dette «ekstraarbeidet», men totalprisen blir gjerne også høyere.
 

Skal du kjøpe ny eller gammel campingvogn?

Ved kjøp av campingvogn eller bobil er det også lurt å tenke over hvorvidt du skal kjøpe nytt eller brukt. Ønsker du en billig campingvogn, kan du potensielt sikre deg nettopp dette ved å kjøpe brukt. Samtidig er det ikke noen garanti for at kjøretøyet er i forventet stand.

Fordelen ved å kjøpe ny campingvogn eller bobil via forhandler, er at du vet hva du får. Det vil som regel være garanti på objektet, noe som gir deg ekstra trygghet. Prisen vil imidlertid være høyere enn dersom du kjøper brukt.

Husk de skjulte kostnadene

Før du kjøper bobil eller campingvogn, er det lurt å huske på at det ikke bare er kjøretøyet i seg selv som koster penger. Du må også regne med utgifter i form av campingplassavgifterforsikringer, vedlikeholdskostnader etc.

Husk også på kostnader til eventuelt drivstoff, bompenger, vanntank, gass, fortelt og lignende. Du kan potensielt sikre deg en billig sommerferie med campingvogn, men det kan likevel fort bli dyrere enn du tror.
 

Finansieringsmuligheter ved kjøp av campingvogn eller bobil

Det finnes flere forskjellige finansieringsløsninger som kan vurderes når du planlegger å kjøpe bobil eller campingvogn. Om du har oppsparte midler, kan du betale for kjøpet på en økonomisk måte. Siden du ikke tar opp lån, trenger du heller ikke å betale renter.


Om du ikke har mulighet til å betale fra egen lomme, finnes det imidlertid andre finansieringsmuligheter. Her skal vi se nærmere på noen av de vanligste alternativene!

Forbrukslån

Dersom du ønsker et lån til campingvogn, kan du vurdere å bruke et forbrukslån. Denne type lån er uten sikkerhet, og pengene kan brukes på det du selv ønsker. Dette byr på fleksibilitet, men husk på at forbrukslån også er forholdsvis dyre sammenlignet med de fleste andre lån.

Om du vurderer forbrukslån, er det derfor viktig å sammenligne tilbud fra flere banker før du bestemmer deg.
 

Caravanlån

Et caravanlån er et lån til bobil eller campingvogn som normalt sett gis med sikkerhet i kjøretøyet. Det betyr at banken står med pant i campingvognen eller bobilen frem til lånet er nedbetalt.

Banken lar deg låne enten hele eller deler av kjøpesummen. Skal du få 100 % finansiering, må du som regel kunne vise til god inntekt. Hvis ikke kan du forvente at banken krever at du betaler en viss egenkapital.

Opplåning eller rammelån

Dersom du eier din egen bolig og har betalt ned boliglånet helt eller delvis, finnes det sannsynligvis ledig verdi i eiendommen. I så fall kan du ha mulighet til å ta opp et rammelån. Du får da en låneramme som kan brukes av, og betaler kun renter på brukt beløp.

Denne formen for opplåning på boligen kan være et økonomisk gunstig valg ved kjøp av campingvogn. Lånet har sikkerhet, og renten er forholdsvis gunstig sammenlignet med forbrukslån og andre typer lån.

Nyttige tips ved kjøp av campingvogn

Til slutt skal vi dele noen raske tips som er verdt å ha i bakhodet ved kjøp av bobil eller campingvogn. Først og fremst er det viktig å forsikre seg om at du og selger signerer en kjøpekontrakt, slik at uenigheter ikke oppstår.

En kjøpekontrakt for campingvogn vil blant annet gi deg oversikt over kjøpesum, hva som er inkludert i kjøpet etc.

Sammenlign også annonser når du sonderer markedet. Dette er lurt om du vil oppnå en best mulig pris på din campingvogn. Husk at prisen kan variere mye mellom ulike forhandlere og private selgere.
 

Slik kan Zensum hjelpe

Planlegger du kjøp av campingvogn eller bobil? Hos Zensum kan du enkelt innhente tilbud på lån fra forskjellige långivere og sammenligne disse. Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende.

Kjøp bobil eller campingvogn med lånet som passer deg best!

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom en campingvogn og en bobil?

En bobil er et motorisert kjøretøy med en egen del beregnet på overnatting. En campingvogn brukes også til overnatting, men må trekkes etter et kjøretøy.

Er det best å kjøpe ny eller brukt campingvogn?

Dette avhenger blant annet av budsjett. En brukt campingvogn eller bobil vil som regel være billigere enn en ny, men kan potensielt ha feil eller skader.

Hvordan kan en låneformidler hjelpe meg ved kjøp av bobil?

En låneformidler som Zensum hjelper deg med å innhente uforpliktende tilbud på lån til campingvogn eller bobil. Du kan også sammenligne lånene, og finne det beste alternativet for deg.
 

Hva bør jeg se etter ved kjøp av brukte campingvogner eller bobiler?

Ved kjøp av en brukt bobil eller campingvogn bør du blant annet se etter skader. Sjekk også at det elektriske systemet og motoren fungerer som forespeilet. Få gjerne hjelp av en fagkyndig.

Trenger man forsikring på campingvogn eller bobil i Norge?

Det er ikke påbudt å ha forsikring på campingvogn, da bilens egen ansvarsforsikring vil gjelde. For bobil er det imidlertid pålagt å ha minimum ansvarsforsikring.

Hvilke skjulte problemer bør jeg se etter ved kjøp av brukt campingvogn?

Se etter skjulte problemer i form av rust på understell eller andre deler av kjøretøyet. Sjekk også at det ikke er vannskader, slitte bremser eller problemer med el-systemer, kjøleskap etc.

Hvordan sikre at en brukt campingvogn eller bobil ikke har skjulte feil/skader?

Dersom du ikke har den tekniske kunnskapen som trengs, bør du få hjelp av en profesjonell part eller fagkyndig når campingvognen/bobilen skal vurderes før kjøp.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser