Lån uten sikkerhet
Inntil kr 600 000
Beløp
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 10,90%, etabl.-/termingeb. 0 kr gir eff. rente 11,46%. Kostnad: 45 234 kr. Totalkostnad 195 240 kr, kostnad 3 254 kr/måned. Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Oppdatert 2024-10-09
Formålet med lånet ditt
Vil du innfri eksisterende lån (ikke boliglån)?
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Oppgi om du har en eller flere eksisterende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
- Bekreftet informasjon -
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt (skal overholde siste måneds lønnsslipp)
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Brukes bl.a. for å sende lenker til lånedokumenter.
E-post
Kreves, liksom telefonnummer, av våre långivere.
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Har du økonomiske problemer? Slik går du frem

Finn ut hva du bør gjøre dersom du sliter med økonomiske problemer | Hvor får man økonomisk hjelp? ✓ Gjeldsordning ✓ Refinansiering ✓ FAQ ✓
Lesning 
4 min

Har du store økonomiske problemer? Dette bør du gjøre

Et stort antall nordmenn sliter med små eller store økonomiske problemer. Ved utgangen av 2022 hadde norske låntakere til sammen 55 milliarder kroner i mislighold gjeld. I en tid der det meste har blitt dyrere, merker mange at de økonomiske vanskelighetene forsterkes.

 

Her forklarer vi deg hva du bør gjøre dersom du opplever økonomiske vansker!

 

Når trenger du økonomisk hjelp?

Hvis du opplever at inntekten ikke strekker til, at regninger stadig betales for sent eller at du må gjøre tøffe økonomiske prioriteringer, kan dette tyde på økonomiske problemer. Har du utestående krav som ikke blir betalt, er veien kort til inkasso og betalingsanmerkninger.

 

Noen håndterer situasjonen på egen hånd, men det er også mulig å få økonomisk hjelp – enten det er av banken, Nav eller kreditorene. I mange tilfeller kan det også hjelpe å snakke om problemene med noen som står deg nær.

 

Hva bør du gjøre om du har økonomiske problemer?

Det finnes flere alternative tiltak som kan vurderes når man opplever gjeldsproblemer eller trang økonomi. Hvilken løsning som passer deg, avhenger blant annet av hvor store økonomiske problemer du har.

 

Her ser vi nærmere på hva du kan gjøre!

 

Slett kredittkort

Dersom du har kredittkort liggende, kan det være fristende å bruke disse når økonomien er trang. Men husk at alt du handler på kreditt må betales tilbake, og at gjelden din bare vil vokse. Vurder derfor å slette og klippe kredittkort, slik at du ikke får enda større problemer.

 

Få oversikt og lag en strategi for nedbetaling

Har de økonomiske problemene ennå ikke vokst seg så store? Da kan det være smart å ta tak nå, før problemene blir verre. Begynn med å få nødvendig oversikt. Sjekk for eksempel Gjeldsregisteret for å få oversikt over hvem du skylder penger.

 

Sett også opp et budsjett dersom du ikke har dette allerede, med alle månedlige utgifter og inntekter. Med et budsjett vet du hva du har til rådighet, og du kan se om det er mulig å kutte på enkelte utgiftsposter. Bruker du kanskje mye penger på unødvendige ting, som heller kan brukes på å betale gjeld?

 

Sett deretter opp en strategi for nedbetaling av gjeld. Mange synes det er motiverende å benytte strategier som snøballmetoden – der man betaler ned de minste lånene først. Etter hvert betaler du ned de største lånene. Da virker det hele ofte litt mer overkommelig!

 

Refinansiering av eksisterende lån

En annen løsning som kan være aktuell når man har økonomiske problemer, er å refinansiere lån. Når man refinansierer betaler man ned ett eller flere eksisterende lån med et nytt lån (kalt refinansieringslån).

 

Formålet er som regel å oppnå bedre renter og færre kreditorer å forholde seg til. Har du for eksempel 10 dyre smålån i dag, kan du ta opp et større lån og betale ned smålånene med dette. Da sitter du igjen med ett lån, som forhåpentligvis er billigere. Du blir med andre ord ikke kvitt gjelden, men den kan potensielt bli lettere å betjene.

 

Utfordringen for mange med økonomiske vansker, er at de har betalingsanmerkninger – som kan gjøre det vanskelig å få lån. Men husk at enkelte banker tilbyr refinansieringslån med sikkerhet (omstartslån), som er beregnet på nettopp deg med økonomiske problemer.

 

Skal du få et omstartslån må du kunne stille med sikkerhet i en bolig. Dersom du ikke har en bolig banken kan ta pant i (eller betalingsanmerkninger), kan du vurdere et refinansieringslån uten sikkerhet – noe som i praksis er det samme som et forbrukslån.

 

Kontakt en rådgiver – få hjelp med økonomien

Det å kontakte en økonomisk rådgiver kan være nyttig enten du har små eller store økonomiske problemer. Ta for eksempel kontakt med Nav, og bestill en gratis rådgivningstime. Her kan du få svar på spørsmål du har om økonomi, og få gode tips.

 

Forhandle frem en frivillig gjeldsordning

Dersom du har så store økonomiske problemer at du ikke klarer å betjene utestående krav, kan det være smart å kontakte kreditorene. Mange gruer seg for å gjøre dette, men husk at kreditorene ofte er interesserte i å finne løsninger som passer begge parter.

 

Forklar kreditorene at du er i en vanskelig økonomisk situasjon akkurat nå, og at du derfor ikke har mulighet for å betale kravene som avtalt. Målet er å få til en frivillig gjeldsordning.

 

Du kan forsøke å forhandle gjelden ned. I noen tilfeller kan kreditor slette deler av gjelden eller gå med på lavere renter. Dere kan også bli enige om en ny nedbetalingsplan.

 

Tvungen gjeldsordning

Dersom kreditorene ikke går med på en frivillig gjeldsordning, kan saken sendes videre til namsmannen og tingretten. Her vil det bli avgjort om en tvungen gjeldsordning er den beste løsningen.

 

Om du får en offentlig gjeldsordning, vil en viss andel av inntekten din gå direkte til kreditorene. Du får kun utbetalt et minimum til å dekke nødvendige kostnader som mat, bolig og lignende. Resten går til kreditorene.

 

Etter avsluttet gjeldsordning vil kravene være gjort opp.

 

Hvorfor ta tak i økonomiske problemer på et tidlig tidspunkt?

Det å ta tak i situasjonen når man har økonomiske problemer kan være vanskelig. Mange velger å ignorere regninger og fortrenger kanskje hele situasjonen. Men husk på at problemene bare blir verre om du ikke gjør noe.

 

Jo fortere du handler, jo bedre. Hvis du håndterer de økonomiske problemene tidlig nok, kan du unngå konsekvenser som inkasso, betalingsanmerkninger og gjeldsordning.

 

Ser du allerede nå at ti dyre smålån er vanskelig å håndtere, kan du vurdere refinansiering og samle lånene. På den måten kan du kanskje spare penger, og samtidig få bedre oversikt. De pengene du sparer kan brukes på nedbetaling av lån, slik at du blir fortere gjeldfri.

 

Hvordan kan Zensum hjelpe?

Zensum hjelper deg med å innhente lånetilbud fra flere banker dersom du ønsker et refinansieringslån – helt uforpliktende og gratis.

 

Dette kan være tidsbesparende, siden du kun trenger å fylle ut én søknad. Samtidig kan du enkelt sammenligne lånevilkårene ulike banker kan tilby deg.

 

Få hjelp til refinansiering av gjeld – og finn det beste lånet for deg!

 

Ofte stilte spørsmål

Hva er økonomiske problemer?

Økonomiske problemer vil si at man sliter med å betale de utgiftene man har, noe som vanligvis skyldes at utgiftene er høyere enn inntektene.

 

Hvordan komme ut av økonomiske problemer?

Man kan komme ut av økonomiske problemer blant annet ved å søke hjelp hos en rådgiver, eller ved å få til en frivillig eller tvungen gjeldsordning med kreditor.

 

Hvor kan jeg henvende meg hvis jeg trenger hjelp med økonomiske problemer?

Dersom du trenger økonomisk hjelp, kan du kontakte Nav. Her kan du få gode råd til hva du kan gjøre videre, og konkrete anbefalinger.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser