Lån uten sikkerhet
Inntil kr 600 000
Beløp
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 10,90%, etabl.-/termingeb. 0 kr gir eff. rente 11,46%. Kostnad: 45 234 kr. Totalkostnad 195 240 kr, kostnad 3 254 kr/måned. Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Oppdatert 2024-10-09
Formålet med lånet ditt
Vil du innfri eksisterende lån (ikke boliglån)?
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Oppgi om du har en eller flere eksisterende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
- Bekreftet informasjon -
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt (skal overholde siste måneds lønnsslipp)
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Brukes bl.a. for å sende lenker til lånedokumenter.
E-post
Kreves, liksom telefonnummer, av våre långivere.
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Sparetips – Spare mest mulig penger i hverdagen

I denne artikkelen får du tips til hvordan du kan spare penger, enten det er alene, til pensjonen, eller som storfamilie. Helt enkelt: Senk forbruket!
Lesning 
2 min

Spare penger - en guide med våre beste sparetips

Det kan være mange årsaker til at du vil spare penger, enten det er til noe helt spesielt eller for å få mer rom i økonomien, og ved å lese denne artikkelen er du kommet godt i gang.

Vi i Zensum har lang erfaring med tips og råd innenfor økonomi, og vi får flere tilbakemeldinger på hvor vanskelig det kan være å realisere en spareplan. Derfor har vi laget denne guiden med sparetips som kan gi deg inspirasjon til å nå dine sparemål.

Sparetips 1: Lag en plan – og følg den

Vårt aller viktigste sparetips er å lage en plan. Med en spareplan kan du ha full oversikt over hva du skal spare penger på, i hvilke intervaller og når målet (eller målene) skal nås. Uten en klar plan og oversikt, er det betydelig mer utfordrende å spare penger enn om du er deg bevisst ditt forbruk og gjør en innsats i hverdagen. 

Du kan lese deg opp i timevis på hvordan du kan spare, men uten forandring, kommer du ikke så langt, fordi sparing handler mye om å endre på forbruksmønsteret ditt og å se verdien i hver eneste krone du bruker. De som får mest suksess med å spare penger, lager en plan og følger den til punkt og prikke og tenker sparing for hver krone som brukes. En annen måte å spare penger, som vi kan hjelpe deg med, er å samle smålånene dine til ett!

Sparetips 2: Budsjett er et nyttig verktøy

Et budsjett er uvurderlig hjelp til å spare. Dette er også et sparetips som er lett å komme i gang med, og som kan gi deg et overblikk over hva du faktisk bruker penger på. Du kan for eksempel hente ut informasjon om hva du har brukt penger på de siste tre månedene for å ha en viss formening om hva du kan forvente av faste og variable utgifter, og hvor du eventuelt kan spare inn (m.a.o. hvilke utgifter du kan kutte ned på eller helt). 

Referansebudsjettet til SIFO (Statens Institutt for Forbruksforskning) er en god start. Der kan du se hva en husholdning statistisk sett bruker penger på hver måned.

Sparetips 3: Motiver sparingen med klare mål

Hvis du setter deg mål med sparingen, kan dette være til stor hjelp for å holde motivasjonen oppe. Bruker du penger på unødvendige ting, er det mer å tape på å gjøre dette, fordi det vil gå utover målet ditt.

Klare mål med sparingen er en viktig faktor til å lykkes med sparingen. Her kan dedikerte apper hvor du løpende blir oppdatert om hvordan det går med sparingen være til stor hjelp (såfremt appen er koblet opp mot banken din).

Sparetips 4: Spar mest mulig penger ved å senke forbruket

Ved å bare kutte de små beløpene, som koppen med kaffe, lunsjen og alle de andre daglige fornøyelsene, vil du raskt se pengebingen vokse. Det er ofte ikke mer som skal til, og dette er nok det beste sparerådet vi kan gi, fordi det er relativt enkelt å bytte dette ut med hjemmelaget (og da mener hjemmelaget som å lage selv, hjemme), uten at det går på bekostning av små gleder i hverdagen. Gjør litt ut av det – så vanskelig er det ikke å lage like god matpakke hjemme som den du kjøper hos bakeren.

Det er naturligvis ikke bare kaffe og boller du sparer penger på. Her må du bruke fantasien og tenke penger hver gang du kjøper noe, som drivstoff, mat, velværeartikler, klær og alt annet du bruker penger på. Noen ting kan vi ikke unnvære, mens andre ting kanskje ikke er så viktige likevel.

Sparetips 5: Tenk storhusholdning

Husholdninger hvor det er 2-3 personer eller mer, kan dra nytte av å tenke storhusholdning, enten dere er en familie eller bor i kollektiv. Ifølge bransjeorganisasjonen Matvett.no, eid av NHO, kaster vi totalt hundretusener av tonn mat i året (417.000 tonn i 2019), noe du kan ha i bakhodet neste gang du kasserer en matvare. Mye matsvinn kan unngås med god planlegging eller ved å gjenbruke den maten som er egnet til det.

Det kan også lønne seg å ta én handletur i uka, eller i det minste handle i faste intervaller, for å unngå småkjøp og impulskjøp. God kommunikasjon og planlegging er nøkkelen til å lykkes når dere er flere i familien eller i et kollektiv.

Sparetips 6: Langsiktig sparing til pensjon

Når du går av med pensjon vil inntektene som regel falle betydelig. Uansett hvor lenge det er til du går av med pensjon, vil du kunne høste av fruktene når dagen kommer. Ekspertene sier du helst skal begynne sparingen innen du er 40, men det er selvfølgelig aldri for sent. Avhengig av hvor lenge det er til du skal pensjoneres, er det fornuftig å se på risikoprofilen din, som bør ha lavere risiko jo nærmere pensjonsalderen du nærmer deg.

Høy sparerente kan du få gjennom sparing i bank, investeringer og å eie eiendom. Men du er aldri garantert avkastning, verken i det korte eller lange løp, noe du bør tilpasse risikoen din etter. 

Å spare penger er noe de aller fleste kan begynne med, og det krever ikke nødvendigvis så store inngrep i hverdagen. Sett deg klare mål og ta en vurdering på hvor du kan spare penger ved å senke forbruket – da er du allerede kommet godt i gang.

Sparetips 7: Sørg for sikker og kortsiktig sparing  

Mange ønsker å spare penger til noe konkret som ikke ligger alt for langt frem i tid. Kanskje handler det om egenandelen til leiligheten, ny bil eller et bryllup. Kortsiktig sparing kan være så mangt, men tidsperioden frem til pengene skal brukes bør bestemme hvordan pengene dine skal spares. Vi mener du bør planlegge relativt sikker sparing hvis det er mindre enn fem år til pengene skal brukes. Aksjer og aksjefond vil da antakeligvis utgjøre en for høy risiko.

Vanlig bankkonto vil dessverre gi dårligere avkastning enn dagens inflasjonsnivå. Hvis du plasserer pengene der, mister de verdi. Et alternativ kan være å binde pengene i noen år. Aksepterer du litt høyere risiko, kan pengene plasseres i et rentefond. Hvis sparemålet ligger nærmere 5 år enn 1–2 år frem i tid, kan blandingsfond være et godt sparealternativ.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser