Lån uten sikkerhet
Inntil kr 600 000
Beløp
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 10,90%, etabl.-/termingeb. 0 kr gir eff. rente 11,46%. Kostnad: 45 234 kr. Totalkostnad 195 240 kr, kostnad 3 254 kr/måned. Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Oppdatert 2024-10-09
Formålet med lånet ditt
Vil du innfri eksisterende lån (ikke boliglån)?
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Oppgi om du har en eller flere eksisterende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
- Bekreftet informasjon -
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt (skal overholde siste måneds lønnsslipp)
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Brukes bl.a. for å sende lenker til lånedokumenter.
E-post
Kreves, liksom telefonnummer, av våre långivere.
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

10 råd for effektiv strømsparing | Zensum tipser

Her forklarer Zensum deg hvordan du lykkes med strømsparing på en enkel og effektiv måte | Tips for å spare strøm i hjemmet ✓ Ofte stilte spørsmål ✓
Lesning 
4 min

Strømsparing – 10 tips for å spare strøm!

Med de høye strømprisene vi har sett de siste årene, er det mange som nå ønsker å redusere eget strømforbruk. Ved hjelp av relativt enkle strømsparende tiltak, kan du oppnå lavere strømkostnader i tiden som kommer.

 

Her er våre beste strømsparetips!

 

Hvordan spare strøm på en effektiv måte?

Det å redusere strømforbruket er et høyaktuelt sparetips for deg som vil ha litt mer å rutte med i hverdagen, siden strømprisen har økt betydelig de siste årene. Det finnes heldigvis mange smarte tiltak du kan gjøre for å spare strøm til daglig.

 

Under finner du 10 strømsparingstips, og flere av disse koster deg ingenting.

 

1. Velg LED- eller sparepærer

Dersom du har gamle lyspærer, kan det være smart å bytte disse ut med nyere LED- eller sparepærer. Disse lyspærene bruker langt mindre strøm, og er dessuten mer brannsikre siden de ikke avgir varme.

 

Vurder også å redusere antall watt på pærene, spesielt i rom der det ikke er behov for så sterkt lys. Invester gjerne i dimmere, dersom du har mulighet til det.

 

2. Senk temperaturen innendørs

Oppvarming utgjør en stor andel av strømkostnadene i de fleste hushold, og da spesielt i vinterhalvåret. Ved å redusere innetemperaturen med så lite som én grad, kan du spare inn hele 5 % av kostnadene du vanligvis har til oppvarming.

 

Senker du innetemperaturen med 3 grader, kan du med andre ord redusere oppvarmingskostnadene med 15 %. Du vil neppe merke noe særlig til temperaturendringen, men skulle du fryse lett kan et pledd eller et par ullsokker gjøre nytten.

 

3. Bruk sparedusj

Varmtvann utgjør også en stor andel av strømutgiftene i et hushold. Om du bytter til sparedusj, kan vannforbruket reduseres med hele 50 %. Er du eller andre i husholdet glad i lange dusjer, kan dette være et veldig effektivt tiltak.

 

Og husk: Det kan også være effektivt å ta kortere dusjer. Slå gjerne av vannet mens du såper deg inn!

 

4. Skru av lyset når du forlater rommet

Dersom du har nyere LED-pærer, vil ikke lys utgjøre en veldig stor del av strømutgiftene. Har du derimot gamle lyspærer, kan det være smart å slå av lyset idet du forlater et rom. Over tid kan dette utgjøre mange sparte kroner.

 

5. Vurder å bytte strømleverandør

Det å bytte strømleverandør er kanskje ikke direkte strømsparing, men kan utgjøre en forskjell på strømregningen. Mange har dessverre dyre eller ugunstige strømavtaler, og betaler unødvendig mye hver måned.

 

Sammenlign gjerne ulike leverandører gjennom en sammenligningstjeneste på nett, slik at du får oversikt over mulighetene dine.

 

6. Reduser bruken av elektriske apparater

De fleste har mange elektriske apparater hjemme, som for eksempel TV-er, datamaskiner og spillkonsoller. Disse står gjerne i stand-by, noe som i praksis betyr at de trekker strøm selv når de ikke er i bruk. Ved å slå apparatene helt av når du ikke bruker dem, kan du spare strøm.

 

Vurder også om du kan redusere bruken av apparater som tørketrommel. Kanskje du kan henge klærne til tørk utendørs om sommeren? Sjekk også om apparatene dine har eco-modus som trekker mindre strøm mens de er i bruk.

 

7. Smart oppbevaring og tilberedning av mat

Du kan også lykkes med strømsparing ved å opparbeide gode vaner på kjøkkenet. Kanskje du pleier å tine frossen mat i mikrobølgeovnen? I så fall kan du spare strøm ved å heller tine maten i kjøleskapet.

 

Unngå også å sette varme matrester i kjøleskapet. Gjør du det, vil kjøleskapet bruke mye energi på å kjøle seg ned igjen. Kjøle heller ned maten før den settes i kjøleskapet, for eksempel i en tett oppbevaringsboks ute i snøen.

 

Når du lager middag kan du også varme opp maten raskere og mer effektivt ved å bruke lokk på kasserollen. Velg også en stekeplate som har riktig størrelse i forhold til kjelen du bruker.

 

8. Vurder om boligen trenger ny isolering

Strømsparing kan også oppnås gjennom isolering av boligen, dersom den ikke er godt nok isolert fra før. Trekkfulle, eldre boliger krever mye oppvarming for å holde en jevnt god innetemperatur.

 

Ulempen med isolering er at det kan være kostbart. Har du ikke pengene som trengs, kan du vurdere et banklån. Refinansiering er også en mulighet. Har du et boliglån som du har betalt ned på en stund, kan banken gå med på å refinansiere (øke) det, noe som frigjør penger til for eksempel isolering.

 

9. Solcelleanlegg

Et annet (og noe kostbart) tiltak som er effektivt når du vil spare strøm, er installasjon av solcelleanlegg på hustaket. Med solceller kan du produsere din egen strøm gjennom sollys, og dermed redusere behov for elektrisitet via strømnettet.

 

Overskuddsstrøm fra anlegget kan dessuten selges til strømleverandøren, slik at du tjener noen ekstra kroner.

 

10. Varmepumpe

En av de mest energivennlige måtene å produsere varme på, er gjennom varmepumper. Varmepumper finnes i mange norske hjem, og sørger for mer økonomisk oppvarming året rundt.

 

Det tilbys opptil 10 000 kroner i Enova-støtte for væske-til-vann-varmepumper, mens øvrige varmepumper må finansieres selv. Luft-til-luft-varmepumper er det mest vanlige, og disse koster ifølge Enova vanligvis mellom 18 000 og 30 000 kroner, medregnet installasjon.

 

Enten du finansierer varmepumpen med et forbrukslån eller andre midler, kan du regne med å spare i overkant av 70 000 kroner på reduserte strømkostnader de neste 15 årene.

 

Andre tips for strømsparing

Foruten de strømsparende tiltakene vi har nevnt ovenfor, kan du også redusere strømkostnadene dine ved å bli bevisst på strømprisene gjennom dagen. Sjekk strømpriser via strømleverandøren din sin nettside eller app, og juster strømforbruket ditt deretter.

 

Skal du for eksempel sette på en klesvask eller lade elbilen din, kan du potensielt spare mye på å bruke strømmen når den er billigst.

 

Vurder gjerne en strømsparer dersom du synes det er tungvint å følge med på strømprisene. Det finnes for eksempel smarthjem-løsninger som sørger for at apparater som varmeovner bruker strøm til gunstige tidspunkter.

 

Hvordan kan Zensum hjelpe?

Hos Zensum finner du mange smarte tips for en bedre privatøkonomi. Har du behov for lån eller hjelp til refinansiering, hjelper vi deg også å søke om og sammenligne lån fra flere banker.

Vi hjelper deg dessuten med å senke lånekostnadene på eksisterende lån gjennom refinansiering. På den måten kan du få mer penger til overs, slik at det også blir enklere å betale strømregningen.

 

Finn lånet som passer deg best, gratis og uforpliktende.

 

Ofte stilte spørsmål 

Når på døgnet er strømmen billigst?

Som regel er strømmen billigst om natten, og til tidspunkter der færrest mulig bruker strøm. Generelt sett er strømmen dyrere på ettermiddagen og om morgenen.

 

Hva bruker mest strøm?

Apparater for oppvarming, som for eksempel varmeovner, står normalt sett for rundt 55 % av det totale strømforbruket – og bruker klart mest strøm i hjemmet.

 

Hvordan sparer jeg strøm?

Du kan spare strøm på flere måter. Et eksempel er å senke innetemperaturen med et par grader, og å ta kortere dusjer.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser