Lån uten sikkerhet
Inntil kr 600 000
Beløp
Lånetid
8 år
Nedbetalingstid over 5 år krever at du refinansierer lån og kreditter du har fra før.
Månedlig kostnad:
1,985 kr
Gå videre
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 10,90%, etabl.-/termingeb. 0 kr gir eff. rente 11,46%. Kostnad: 45 234 kr. Totalkostnad 195 240 kr, kostnad 3 254 kr/måned. Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Oppdatert 2024-10-09
Formålet med lånet ditt
Vil du innfri eksisterende lån (ikke boliglån)?
Oppgi den delen av lånet på 150 000 kr som du ønsker å bruke til å innfri eksisterende lån.
?
Oppgi omtrent hvor stor nåværende låne-/kredittgjeld du vil innfri (ikke boliglån).
Formålet med resterende 100 000 kr
Hva er formålet med lånet?
Betalingsforsikring
Oppgi om du har en eller flere eksisterende betalingsforsikringer.
Angi husleie og andre driftskostnader.
Sivilstatus
Partnerens årsinntekt før skatt
Angi husleie og andre driftskostnader.
Boligopplysninger
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
Angi husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Har du boliglån / lån med sikkerhet?
Oppgi omtrentlige tall. Hvis informasjonen mangler, kan lånetilbudene dine bli avvist senere.

(Informasjon om forbrukslån og annen usikret gjeld deler du fra Gjeldsregisteret etter søknaden er sendt inn)
Ikke glem å bekrefte låneopplysningene ovenfor før du fortsetter med skjemaet.
Bank (lånetype)
Beløp
250 000 kr
Rente
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
- Bekreftet informasjon -
Totale Beløp
250 000 kr
Snittrenten
10,23 %
Månedlig Kostnad
3000 kr
Ansettelsesform
Årlig inntekt (skal overholde siste måneds lønnsslipp)
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Kontaktinformasjon
Mobiltelefon (+47) - 8 siffer
Brukes bl.a. for å sende lenker til lånedokumenter.
E-post
Kreves, liksom telefonnummer, av våre långivere.
Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Medsøkere
Ta vekk
?
Medsøker er en person som står oppført på lånet sammen med deg.
Med en medsøker øker sjansen for bedre tilbud.
Medsøkere Sivilstatus
Medsøkere Boligsituasjon
Boligutgifter, fellesutgifter ol. (din andel)
Ikke renter og avdrag på boliglån
?
I boutgifter inngår amortering, husleie og andre driftskostnader.
Angi omtrentlig kostnad
Medsøkere Ansettelsesform
Årlig inntekt
Din arbeidsgiver
Vi kontakter ikke din arbeidsgiver
Ansatt fra (måned og år)
Anställd till
Leieinntekter
?
Har du leieinntekter kan du skrive inn disse her.
Leieinntekter
Medsøkere Kontaktinformasjon
Medsøkere Fødselsnummer
Vennligst fyll ut fødselsnummeret ditt. 11 tall.
Norsk statsborger
Bodd i Norge siden
Ved å klikke på "Finn riktig lån" -knappen, godkjenner du Zensums personvernerklæring og brukervilkår.
Gjeldsregistret
Forbrukslån
15.3.2024

Kjøpe bolig tips - Zensum guider deg!

Hvordan kjøpe bolig i dag? ✓ 10 enkle tips for å veilede deg til å kjøpe et sted å bo. ✓ Kjøpe første bolig? ✓ Zensum guider deg!
Lesning 
4 min

Zensums 10 enkle tips til kjøp av bolig

Når det gjelder kjøp av bolig, er det mye å huske på. Et boligkjøp er en viktig investering for de aller fleste i dag. Det er derfor viktig å bruke tid på å gå på visninger før avgjørelsen tas. Det anbefales at du begrenser deg til både område og prisklasse. Da slipper du å bruke tid på boliger du ikke har råd til.

1. Finn en passende boligannonse

Det er mange ting å tenke på når du skal kjøpe bolig for første gang. De fleste tar utgangspunkt i en boligannonse for å finne en passende visning. Du bør ha klare formeninger om hvilke krav du stiller til den nye boligen din. 

Du bør imidlertid være åpen for å endre mening underveis. Det er ikke alltid en boligannonse gir det riktige førsteinntrykket.  Ved å følge noen enkle kjøpe bolig tips, blir det enklere å finne drømmeboligen.

2. Kjøp hus i et passende boligområde

Oppdater deg på visningtips før du begynner boligjakten. Finn gjerne et boligområde som ligger i nærheten av familie, jobb og skole. Du bør se for deg at du skal bo der i mange år. Et boligkjøp er derfor en viktig avgjørelse for de fleste som er på boligjakt.

Du bør forsøke å unngå salg før det har gått ett år. Hvis du selger før det har gått ett år, må du vanligvis betale skatt av fortjenesten. Hvis du kjøper en fritidseiendom, må du vanligvis betale skatt inntil fem år etter kjøpet. Det er verdt å undersøke gjeldende regler før kjøp av bolig.

3. Skaff et finansieringsbevis

Før du begynner å gå på visninger, bør du skaffe et finansieringsbevis. Dette gjør du ved å ta kontakt med banken din. Det kreves vanligvis at du har en egenkapital på minimum 15 %. Dette kan være i form av penger du har tilgjengelig.

Du kan også bruke fortjenesten av et salg av leilighet eller annen bolig. De fleste banker tilbyr et lån på fem ganger mer enn inntekten din. Hvis du går med planer om å kjøpe en fritidseiendom, krever de fleste banker 40 % i egenkapital.

4. Søk etter boligannonser

Når du har finansieringsbeviset klart, kan du begynne din boligjakt. Velg blant flere nettsider som publiserer oppdaterte boligannonser daglig. Du kan også ta direkte kontakt med en eiendomsmegler. Du kan også legge inn bud før visning.

Både boligtakst og areal bør være avgjørende for om boligen er interessant for deg. Dette er viktige faktorer for de fleste som skal kjøpe hus eller leilighet i dag. Det er også viktig å ta hensyn til når boligen ble bygget. Dette kan være avgjørende for om boligen trenger oppussing eller ikke.

5. Finn gjennomsnittprisen på boliger i området.

Boligpriser er en ferskvare. De endres hele tiden. Finn ut hvor mye boligtypen du er interessert i koster i området du er interessert i. Regn ut gjennomsnittspris per kvadratmeter. Dette blir et godt utgangspunkt for å vurdere prisen på andre boliger du titter på senere.

Husk at det ofte er stor forskjell på utgangspris og sluttpris, særlig i perioder med stor etterspørsel på boligmarkedet. Ofte ligger budpremien 2 – 10 prosent over utgangsprisen.


6. Lag en kravliste før boligkjøpet

Visningen er din mulighet til å utforske de ulike boligene og stille spørsmål til megleren. Ofte er det vanskelig å huske alt man synes er viktig på selve visningen. Vårt tips er derfor å lage en kravliste som ikke er åpen for kompromisser. Dette kan være antall rom, oppussingsbehov eller avstand til skole og kollektivtrafikk.

Lag gjerne en annen liste med andre ønsker som ikke utgjør absolutte krav. På den måten blir det enklere å sammenligne ulike boliger.

7. Tips for visning – hva skal man se etter på visning?

Før du går på visning, bør du sjekke boligens verdivurdering og boligtakst. Det er vanligvis en takstmann som avgjør boligens takst. I denne taksten skal det oppgis om boligen har mangler. Det er derfor viktig å sjekke om denne beskrivelsen stemmer.

I løpet av visningen får du muligheten til å sjekke boligens tilstand før du eventuelt byr. Du bør derfor se etter mangler som ikke er nevnt i boligannonsen. Du kan også stille spørsmål direkte til eiendomsmegleren.

8. Tips før kjøp av bolig

Du bør først og fremst bestemme deg for om boligen tilfredsstiller dine forventninger. Dette kan vurderes ut fra boligområde, byggeår og standard. Det er ikke sikkert at du får se boligen flere ganger før kjøp.

I prospektet finner du det som betegnes som egenerklæring. Her kan du lese om det har blitt utført oppussing på boligen. Egenerklæringen skal blant annet opplyse om oppussing har blitt utført av fagfolk eller ikke.

9. Budgivning tips og taktikk

Det anbefales at du gir bud ut fra den summen du har fått oppgitt i ditt finansieringsbevis. Du kan legge inn bud før visning om du ønsker det. Enkelte selgere godtar også bud under prisantydningen. En budrundetaktikk er å sette en frist for når budet kan aksepteres.

Du har vanligvis ikke det som betegnes som angrerett ved kjøp av hus eller annen type bolig. Mange velger å gi bud med forbehold om at boligen fremstår slik den er beskrevet i boligannonsen. Det anbefales at du forhører deg om oppdaterte retningslinjer og vilkår før du byr.

10. Kan du heve boligkjøp? Ikke alltid like enkelt å heve kjøpet

Det er ikke alltid like enkelt å heve et boligkjøp. Budrunden går raskt når den er i gang. Du bør derfor avgjøre hvor mye du ønsker å by på forhånd. Det er enkelt å bli revet med når budrunden først er i gang.

Du har generelt ikke angrerett i forbindelse med kjøp av bolig. Du binder deg som regel til det budet du har gitt. Det er derfor viktig at du forhører deg om gjeldende lover og regler før du deltar i budrunden.

11. Tips før du flytter

Når du først har vunnet budrunden, er boligen din. Du får etter hvert vite når du kan overta den nye boligen. Det anbefales at du planlegger overtakelsen godt. Du har sannsynligvis et stort flyttelass som må transporteres til den nye boligen din.

Mange velger å bruke et firma til å ta seg av flyttingen. En flyttehjelp kan foreta utvask av boligen. Du får også hjelp med både pakking og transport. Dette gjør at flytteprosessen fungerer raskt og effektivt. 

12. Kjøpe bolig tips fra Zensum?

Før du begynner å gå på visning, bør du snakke med banken. Det er en fordel at banken gir deg et finansieringsbevis til kjøp av bolig. Deretter kan du finne visninger på boliger som har en prisantydning du kan akseptere.

Hos Zensum kan du sammenligne boliglån  fra flere banker samtidig. Dette gjør det enklere for deg å finne boliglånet med de beste lånebetingelsene. Deretter kan du be om et finansieringsbevis som du kan bruke i budrunden.

Vanlige spørsmål i forbindelse med kjøp av bolig

Når er det best med kjøp av bolig?

Du vil kanskje merke forskjell på etterspørselen når det er sommer- eller juleferie. Etterspørselen kan variere i sommermånedene og når det feires jul i desember. Det anbefales at du kan være lurt å spørre en eiendomsmegler om når det er lurt å kjøpe leilighet eller hus. 

Hvordan legger man inn bud?

Det er vanligvis eiendomsmegleren som styrer budrunden. Dette gjøres gjerne over telefon. Før budrunden begynner, bør du oppdatere deg på noen budrundetips. Du bør ikke by over det beløpet du har fått innvilget av banken.

Når kan man legge inn bud etter visning?

En budrunde begynner som regel når den siste visningen er ferdig. Eiendomsmegleren vil vanligvis informere om når du kan begynne å by. I enkelte tilfeller kan du gi bud før visning, så fremt reglene følges.

Hva følger med boligen ved salg?

Avhendingsloven regulerer hvilke ting som følger ved kjøp av bolig. Disse tingene er vanligvis inventar som er listet opp på forhånd. Kjøper kan også avtale med selgeren hvilke ting som følger med boligen.

Relaterte artikler

Hva sier kundene våre?

Se alle anmeldelser